Nytta med självhäftande plast

Plast är material som är mångsidigt och har många användningsområden. Självhäftande plast har olika applikationer och kan anpassas i de flesta sammanhang.

Plast är ett material som är relativt ungt och endast har använts i bortemot hundra år. Detta beror på att det inte finns naturligt utan är uppfunnet och tillverkat av oss människor. Plast medför problem på grund av nedskräpning men plast har också löst en mängd problem, vilket är något vi kanske inte tänker på idag.

Självhäftande plast används bland annat i dekorsyfte och som skydd till exempel inom sjukvården. När det används rent dekorativt är syftet oftast att skydda ömtåliga ytor och är då oftast mönstrat för att ge illusionen av andra material som trä eller marmor. Inom vård används det för att hålla till exempel sår fria från mekanisk påverkan och förhindra att bakterier får fri tillgång till ömtåliga områden.

Självhäftande plast ger oändliga möjligheter och applikationer

Har du funderingar och idéer kring självhäftande plast? Arbetar du med produktutveckling, reklam eller inom förpackningsindustrin? Då finns det goda chanser att du kan ha utbyte av en kontakt och en diskussion med en plasttillverkare. Du har idéerna och tillverkaren har erfarenhet av materialet. Tillsammans kan ni komma fram till nya produkter och ny utveckling som hjälper andra.

Som tillverkningsindustri har man inte alltid tiden eller resurserna till egen forskning och testning. Där visar sig nyttan av samarbete och nätverk. Kunskap om material och hur man åstadkommer nya och smarta lösningar för just dig finns på endast ett telefonsamtals avstånd. Eller så kanske den produkt du söker redan finns?

17 Sep 2022

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.