När du behöver dra igång ett projekt

Ska du dra igång ett projekt på ditt arbete, och känner dig osäker på hur du ska dra igång, eller vilken oranisation som är den bästa? Behöver du strukturera upp projketet så att du ser vem som gör vad, hur mycket varje åtgärd kostar och mycket mer? Då är det bra att känna till att det finns verktyg eftersom det är många som har funderat på exakt samma sak, men som har gjort något åt det och satt ihop verktyg som kan hjälpa till med de sakerna.

Detta behöver du för att strukturera upp ett projekt

När man drar igång ett projekt gäller det att skaffa sig en överblick för projektet. Om det är du som ska ansvara för det innebär det att det är du som ska ha örnens blick över projektet. Du måste ju inte göra allt, men du behöver ha kontroll över projektet så att du vet vad som händer, vet vad målet är och ser till att alla arbetar mot det målet. Det skiljer sig egentligen inte så långt från andra arbetsuppgifter som har med ledarskap att göra. Du leder, de andra ska följa. Här går vi igenom vad som behöver göras vid ett projekt.

1. Vad ska göras?

Eftersom det är du som har ansvaret, är det första som du behöver skaffa dig är en bild av vad ni ska komma fram till. För att veta det, måste det stå klart vad, exakt, som ni ska göra. Att definiera det, gör hela projektet lättare att komma fram. Är målet suddigt blir hela projektet suddigt.

2. Vem ska göra det?

Att sätta sig ner och bestämma vad som ska göras, inebgriper också att bestämma sig för vem som ska göra det. Vilka personer har du att tillgå? Kan de göra det? Och om de inte har allt som behövs, hur kan du se till att de får det som behövs?

3. Hur ser strukturen ut?

NÄr du bestämt dig för vad som ska göras, av vem, bör du göra en struktur för hur de ska jobba. Vem bestämmer över vad? Vem ska samarbeta med vem?

4. Vilka resurser har du?

Vad har du för resurser för att föra projektet i hamn? Om du inte har det nu, hur kan du göra för att få det som krävs?

Datorprogram som stöd

Allt detta kan du få struktur, organisation och stöd för, genom att skaffa hem det datorprogram som krävs för ditt stöd som projektledare. Många gånger finns det saker som man kommer på att man borde ha tänkt på innan de uppstod. Då är datorprogram som talar om va du komemr att behöva en bra investering.

20 Sep 2018

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.