Kontorsstädning sker på dina villkor

Första intrycket är något som är viktigt även för företag och inte bara mellan två personer. Kort sagt; ett företag som kan visa sina kunder ett rent, fräsch och välstädat kontor kommer i slutändan att ha större möjligheter än vad en konkurrent som inte tar frågan på ett lika stort allvar kommer att ha. En fråga som blir mer påtaglig och aktuell i en stad där det finns större konkurrens och där således företagare i Stockholm bör ta kontorsstädning lite allvarligare än vad många gör i dagsläget.

Nämner man kontorsstädning i generella termer så ser nämligen många detta som lite av en onödig utgift och som ett nödvändigt ont; man ser inte fördelarna som kommer av en korrekt sådan. Utöver det viktiga första intrycket så finns det nämligen fler fördelar av ett rent kontor och om vi nedan – snabbt – räknar upp några av dessa så kanske vi kan ge ett lite tydligare bild av vad vi menar.

Innan detta dock: kontorsstädning är ingenting som stör – den sker på kvällarna och den påverkar inte alls den personal som arbetar på kontoret; något som verkar vara ytterligare en missuppfattning bland många företag.

Med detta sagt; det här tjänar ert företag på då det kommer till en utökad kontorsstädning:

  • Arbetsmiljö. Handen på hjärtat här; trivs du bättre i en ren miljö eller spelar det ingen roll? De flesta trivs de facto bättre i renare miljöer och då det kommer till arbetsplats så är det definitivt inget undantag. Hygienen i stort är en väsentlig del i det vi kallar för arbetsmiljö och genom att använda dig av regelbunden kontorsstädning så får du också en bättre prestation bland dina anställda. En bättre prestation som i slutändan kommer att påverka ditt företag i en positiv riktning.
  • Sjukdomar. Att damm skulle leda till sjukdomar är lite av en modern myt – men bakterier på exempelvis toaletten är det inte. I en så känslig miljö som på ett kontor så måste man hålla god hygien och i så stor mån som möjligt jobba aktivt för att förhindra att sjukdomar sprids. En nysning kan innebära att kollegan blir sjuk och denne smittar i sin tur nästa och så vidare. Kontorsstädning är en nyckel som tillsammans med exempelvis bättre ventilation kan göra mirakel sett till minskade sjukdagar.

Vi ska här även tillägga gällande kontorsstädning att de flesta städföretag – åtminstone i Stockholm – är väldigt flexibla. Utöver att sköta den rena städningen och göra rent på bänkar, på toaletter, i köket och på golven så brukar man även kunna addera skötsel av blommor, rengöring av alla lister och vid speciella tillfällen även fönsterputs. Rådet är att arbeta fram ett schema tillsammans med din städfirma där ni kommer fram till vad som ska ingå i er kontorsstädning. Besök gärna stockholmkontorsstädning.se för att läsa mer om kontorsstädning.

2 Mar 2023

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.