Den oumbärliga synligheten och du

I affärsverksamhet har vi alla fått lära oss att syns vi inte så finns vi inte. Är detta sant? Hur hittar man kunder och hur kommer kunderna tillbaka? För vem berättar nöjda kunder om oss?

Det är enkelt att konstatera att gamla sanningar ofta bara är gamla och definitivt inte sanningar. Världen är väldigt full av plattityder där folk bara säger och tycker saker av gammal vana och helt utan verklighetsunderlag. Sedan finns motsatsen, eller avvikelser. Det finns mycket att lära av att lyssna till erfarenhet och kunskap och det finns bra recept att följa om man vill nå framgång. Ingen vet mer om vad som fungerar än en person som provat allt och misslyckats i 85% av fallen men sedan hittat rätt. Din affärsverksamhet är för viktig för att du ska ha råd att göra alla misstag själv.

Varför fungerar synlighet?

Egentligen kan man tycka att detta är alldeles självklart med tanke på de tider vi lever i. Förr handlade kunder av den enda butik som fanns fysiskt tillgänglig och köpte tjänster av närmaste kunniga hantverkare. Systemet fungerade så. Idag är världen större och oändligt mycket mer komplex. Dina kunder är inte längre grannen och grannens släkt utan kanske en person som inte ens är bosatt i samma land. Hur ska de kunna hitta dig?

Så, fysisk närhet fungerar inte längre i samma utsträckning. Ändå behöver potentiella kunder få chansen att se dig och ditt varumärke. När människor ser en logga eller ett namn registrerar hjärnan detta, mer eller mindre medvetet. När det är dags att agera och göra affärer finns den där loggan och namnet instoppat någonstans redan och vi människor tycker om saker vi känner igen. Skyltar och tryck gör det enklare att minnas saker än att bara läsa dem i skrift.

Nyttan med synlighet

Synlighet fungerar fast det kanske inte visar sig omedelbart med astronomiska höjder på försäljningssiffrorna. Synlighet är en del av ett långsiktigt arbete och strategi för att säkra din verksamhets överlevnad. En skylt på lokalen där ni håller till kan tyckas vara en liten åtgärd men den gör mer än vad man kan tro. En firmabil med tryck är ett utmärkt val eftersom den troligen kommer att synas på många olika ställen. Profilkläder för dina anställda är också en självklarhet och ett sätt att gnugga in din verksamhet och företagsnamnet. Skaffa en samarbetspartner som kan täcka upp ert behov av reklam och det kommer ge resultat. 

1 Jul 2020

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.