Behövs tillstånd för hänvisningsskylt?

Vill du sätta upp en hänvisningsskylt eller en informationsskylt till ditt företag kan du behöva tillstånd, och ibland krävs bygglov. Därför bör du kontrollera innan du sätter upp en skylt.

Företag har stor nytta av att sätta upp olika typer av skyltar. Det kan vara skyltar som visar var företag finns, eller skyltar som lyser upp en fastighet. Innan du beställer hänvisningsskylt eller annan typ av skylt, behöver du kontrollera om det krävs tillstånd, eller om du rent av behöver ansöka om bygglov.

En hänvisningsskylt kan vara en permanent lösning eller en temporär lösning som visar vart kunder, anställda eller besökare ska vända sig. Det är ett sätt att inte bara informera om vart personer ska vända sig. Hänvisningsskyltar får även trafiken till olika avdelningar att flyta på smidigare.

Hänvisningsskyltar och tillstånd

Ibland krävs det tillstånd för att få sätta upp vissa typer av hänvisningsskyltar. Boverket, och även Vägverket, har en del information om skyltar. Företag kan i regel få hjälp med tillstånd och bygglov om man anlitar proffs vid framtagandet av hänvisningsskylt.

Eftersom myndigheterna ställer en hel del krav på skyltar är det viktigt att anlita experter om du ska ha skyltar som kan leda biltrafik eller på något sätt förändra en fastighet.

Professionellt utförda hänvisningsskyltar och informationsskyltar lever upp till alla krav. Samtidigt så kan skyltar vara en kombination av reklam och smart information. Så om du vill att dina kunder och besökare ska kunna göra ett smidigare besök, är väldesignade skyltar en smart investering.

10 Jan 2022

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.