Anlita en advokat för immateriella rättigheter

Att vara konstnär eller köpa konst kan i vissa fall kräva hjälp och råd av en advokat. De är kunniga i hur man upprättar kontrakt samt behov av upphovsskydd.

Många har en tavla eller flera hemma på väggen som ögongodis att titta på. Ibland kan tavlan vara ett kärt arvegods som gör att man minns personen som hade den på väggen. Andra gånger kan det vara en nyköpt tavla man inte kunde låta bli då man tilltalas av den. Utöver det finns det ju också de som investerar i konst och hoppas att tavlorna ska öka i värde.

En annan kategori som gärna har konst på väggarna är de som själva skapar konstverken. Hittar man en stil att uttrycka sig på som tilltalar andra går det ofta att tjäna en liten slant på verksamheten. Det som man riskerar med tavlor är att andra kopierar dem och säljer billiga kopior.

Advokat med känsla för konst och design

Tar man hjälp av advokater i Stockholm kan man skydda sina immateriella rättigheter. Då skyddar man sin egen design mot att andra människor kan kopiera den. Advokatens juridiska kunnighet gör att man får ner alla saker på juridiskt bindande kontrakt.

Det viktiga är att skydda det kreativa uttryck man själv har skapat. Förhoppningsvis kan man sälja sin design på licens för att få ihop några kronor på mönster och produkter. Även när det gäller att sälja saker på licens kan man ta hjälp av sin advokat för att få ordning på alla juridiska dokument.

6 Jul 2023

Välkommen!

Denna  webbplats behandlar ämnen som främst är relaterade till Rollups men även andra ämnen som har anknytning till reklam och marknadsföring.